Wie zijn wij

Een gesprek in een gemiddeld gezin ergens in Vlaanderen:

“Ik zoek een insteek voor mijn les over …, maar ik kan echt niets bedenken.”

Na wat brainstormen is het probleem nog niet opgelost, waarop de andere kant zegt: “Kijk anders eens op Facebook? Er moet toch ergens een groep bestaan voor leerkrachten secundair onderwijs om ideeën uit te wisselen.”
Na wat zoeken kunnen we niet echt zo’n groep vinden. “Waarom proberen we niet zelf zo’n groep op te richten? Daar moet uiteindelijk toch vraag naar zijn.”

Een jaar later is het duidelijk dat deze vraag bestaat. De Facebookgroep ‘Lesideeën secundair onderwijs’ telt dan al 5.400 leden. Het probleem is echter dat je alle leuke ideeën niet zo gemakkelijk kan terugvinden wanneer je ze nodig hebt.

De ideale reden om te starten met Lesidee.net. Niet alleen kan je op deze website alle soorten ideeën klein en groot delen en vinden per vak. Je zal er ook informatie terugvinden over leermethodes, didactisch materiaal, …

Het belangrijkste is dat jij als leerkracht jouw ideeën via Lesidee.net deelt met je collega’s. Op die manier zorgen we er samen voor dat het beroep van leerkracht wat lichter gemaakt wordt.

Lesidee.net is ontstaan vanuit leerkrachten, maar zou nooit mogelijk geweest zijn zonder Out of Site dat de technische knowhow levert om deze site uit te bouwen en te onderhouden.